e
Banner

Etiketler: tedarik zinciri



Taşımacılıkta engeller blok zinciri ile aşılacak



Ortalama bir dış ticaret işleminde 36 orijinal, 240 da kopya dokümanın aktığını belirten KPMG Türkiye Gümrük ve Dış Ticaret Hizmetleri Bölüm Başkanı ve Şirket Ortağı Murat Palaoğlu, kota sorunu ve sınır kapılarındaki yığılmalarla mücadele eden Türk ihracatçısı ve lojistikçisi için süreci hızlandıran, kağıt bürokrasisini ortadan kaldıran; daha güvenli, daha şeffaf ve daha verimli bir ticaret ortamı sağlayan blok zincir teknolojisinin hayata geçirilmesinin kritik önemde olduğunu söyledi. Palaoğlu, Türkiye’nin bu alanda hazırlık yapması ve yasal bir çerçeve oluşturması gerektiğinin altını çizdi. 




Tedarik zinciriniz çevik mi?



Emine Taşçı Kaya - GSK Tüketici Sağlığı Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Tedarik Zinciri Strateji ve Transformasyon Kıdemli Direktörü




Tedarik zinciri ve lojistiği yeniden nasıl kurgulayabiliriz?


Yayın: 27-10-2021
Kategori: Lojistik Vizyon

Bora Tanyel - g2mEksper & DFU Tedarik Zinciri Direktörü




Lojistik Vizyon: Boyner'in hedefi bir saatte teslimat


Yayın: 19-11-2021
Kategori: Lojistik Vizyon

Boyner Büyük Mağazacılık Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Anıl Haşimoğlu: 2022 yılının ilk çeyreğinde 1 saatte teslimat hedefi ile hızlı teslimat modelimizi kademeli olarak hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu yeni deneyimimiz ile Türkiye’de ve dünyada yeni trend olan online hızlı market teslimat modelinin dünyada benzeri olmayan moda versiyonunu hayata geçireceğiz. Odağımıza teknoloji ve müşteri mutluluğunu aldığımız yenilikçi, ezber bozan projelerimize önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz.”




Betek Boya demiryolu taşımacılığını yakın markaja aldı


Yayın: 23-11-2021
Kategori: Kimya

Dekoratif boya ve yalıtım sistemleri sektörünün öncü oyuncularından Betek Boya, yılda 33 bin aracın üzerinde sevkiyat yapıyor. “Lojistik; Betek’de tedarik zincirinin müşteriye en yakın organı olarak konumlandırılmış durumda” diyen Betek Boya Planlama ve Lojistik Direktörü Sacit Tekin, karayolu, denizyolu ve intermodal taşımacılığın yanı sıra taşımalarda demiryolunun kullanılmasına yönelik gerek şirket içinde gerekse de lojistik iş ortaklarıyla çalışma yürüttüklerini söyledi. 




Dow lojistikçilere müşteri değil partner oluyor


Yayın: 23-11-2021
Kategori: Kimya

Dow Türkiye, lojistik alanda ciddi satınalımlar yapıyor. “Lokal ve uluslararası lojistik şirketleriyle uzun yıllardır süregelen iş birliklerimiz mevcut. Lojistik firmalarıyla, müşteri – tedarikçi ilişkisinden ziyade partner olmayı tercih ediyoruz” diyen Dow Türkiye Lojistik Müdürü Emrah Çakmak, sürdürülebilirlik ve dijitalleşmenin,  lojistikte uzun vadeli stratejilerinin yapı taşını oluşturduğunu söyledi. 




Decathlon’un Değer Zinciri


Yayın: 23-12-2021
Kategori: Lojistik Vizyon

Emirhan ARSLAN - Decathlon Türkiye Uluslararası Lojistik ve Gümrük Lideri




FLO, lojistik ekosistemini yeniden kurguluyor


Yayın: 20-01-2022
Kategori: e-ticaret

Çok kanallı alışverişin devi FLO, belirlediği hedeflere göre lojistik süreçlerini yeniden dizayn ediyor. FLO Mağazacılık E-Ticaret ve Uluslararası Lojistik Direktörü Duygu Dökmecier, bir yandan Türkiye’de başarılı bir şekilde uyguladıkları omnichannel yapısını yurt dışı operasyonlarına da entegre ederken, diğer yandan iyi çalışan, verimli ve stokların çok iyi takip edildiği, teknolojiyle bütünleşik ve güvenilir bir lojistik ekosistemi kurguladıklarını söyledi. 




Hepsiburada inovatif projelerle lojistikte alışkanlıkları değiştiriyor



Türkiye’de e-ticaretin gelişmesine büyük katkı sunan Hepsiburada, depolama, dağıtım ve teslimatta geliştirdiği inovatif projelerle lojistik hizmetlerde de çıtayı yükseltiyor. Hepsiexpress ile anında market teslimatı, HepsiLojistik ile uçtan uca depo yönetimi, HepsiJet ile yeni nesil taşımacılık hizmeti sunan şirket, depolama operasyonlarını otomasyon ve inovasyona dayalı yürütüyor. Hepsiburada Operasyon Grup Başkanı Mehmethan Yallagöz, “Yeni yatırımlar ve iş birlikleriyle, sektörün ilklerine imza atmaya devam edeceğiz” dedi. 




FLO, omni-stok yöntemiyle online ve offline arasındaki duvarları kaldırıyor


Yayın: 23-02-2022
Kategori: e-ticaret

Çok kanallı bir alışveriş platformu olan FLO, teknoloji yatırımlarıyla adından sıkça söz ettiriyor. Omni-stok yöntemiyle online ve offline kanallarını bütünleştiren FLO Dijital projesiyle, alışveriş deneyimini farklı bir boyuta taşıyan şirket, depolamada otomasyon yatırımları, dağıtımda aynı gün teslimat modelleriyle elini güçlendiriyor. FLO Lojistik Direktörü Serkan Verimli, ana amaçlarının faaliyet gösterdikleri tüm kanallarda müşterilerine tek bir deneyim yaşatabilmek olduğunu söyledi.